fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Fastnat i fartkamera med lånad bil

By • Mar 18th, 2010 • Category: Bil

Fartkontrollerna breder ut sig över landet och en stor andel är de automatiska fartkamerorna. I många fall är det inte bilens ägare som kör bilen. Bilägaren är då inte skyldig enligt lag att uppge vem han eller hon har lånat ut bilen till. Men ofta lämnar bilägaren ut den informationen iallafall.

Enligt polisens egen statistik över fall med ertappade fortkörare i lånad bil väljer 62 procent av de privata fordonsägarna att ange vem som lånat bilen. Resterande, 38 procent minns inte eller vill inte berätta vem det är. Utan ägarnas hjälp skulle många slippa böter. En skarp bild räcker inte alltid för en identifiering.

Tagged as:

Leave a Reply