fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Bilen som statussymbol

By • Aug 19th, 2017 • Category: Sponsrat inlägg

Under andra halvan av 1900-talet har bilen många gånger fungerat som en statussymbol. Naturligtvis när bilen var en ny uppfinning och det inte var så många som hade råd med bil, men även senare när bilen blev var mans egendom så kunde den som hade gott om pengar fortfarande urskilja sig genom att ha en lyxbil, en dyr sportbil eller en eftertraktad veteranbil.

Det varumärke som bäst lyckades profilera sig var rolls royce. Man lyckades uppnå bilden av att man tillverkade de absolut bästa bilarna till den grad att uttrycket började användas för topp-produkter bland helt andra varor. T.ex. kunde man säga att det här är bandspelarnas rolls royce om den absolut bästa bandspelaren på marknaden.

Sedan kom märken som t.ex. bmw, porsche och lambourgini i vissa kretsar, framförallt bland de som ville ha en snabb och sportig bil. Det var inte många som hade råd med dessa lyxbilar och än idag är det bara de som blivit rika genom arv, investeringar, jobb eller lotton.nu eller liknande som kan köpa en dyr bil i lyxsegmentet utan att ta lån.

Men under 2000-talet har bilen delvis tappat sin symbol som statuspryl. Dels p.g.a. utsläppen av miljöfarliga ämnen men också för att det kommer andra alternativ som smart kollektivtrafik, självkörande bilar och andra lösningar på transportbehovet.

Leave a Reply