fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Trampa och utvinn energi till elektriska prylar med pedaldrivna generatorer

By • Mar 29th, 2019 • Category: Cykel

Den som känner sig orolig för att stå utan elektricitet vid strömavbrott eller om hela elnätet skulle släckas ner t.ex. vid en kris eller samhällskollaps kan fundera på att skaffa en pedaldriven generator så att man kan alstra elektricitet genom att trampa på en cykel.

T.ex. så finns cykeluppfinningen som döpts till ”Free electricity” och som skapats av Manoj Bhargava. Det är en cykel som placeras i hemmet och kopplas till ett batteri som laddas. Batteriet kan laddas fullt genom ett träningspass på en timme och batteriet kan därefter användas för att ombesörja hemmet el till led-lampor,  mobiltelefoner eller andra elektriska apparater som inte kräver så mycket energi.

I nuläget riktar sig cykeluppfinningen “Free electricity framförallt till delar av världen där många människor i dag saknar elekticitet via elnätet, men den skulle också kunna vara användbar för den i västvärlden som vill ha en elkälla oberoende av elnätet.

The green microgym har också ett koncept med ett ställ och en generator som kan göra om en vanlig cykel till en källa till elektricitet.

Och med västvärldens problem med övervikt och brist på fysisk aktivitet så kan dessa göra nytta även om mängden el som produceras är relativt begränsad i förhållande till förbrukningen i ett normalt hushåll.

Men cykeln kan också ha positiv effekt i västvärlden. Till exempel hoppas man kunna minska ohälsosam övervikt och sjukdomar kopplade till det.

Leave a Reply