fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Volvos elbilsmärke Polestar presenterar sin första elbil Polestar 2

By • Mar 7th, 2019 • Category: Bil

2017 omvandlade Volvo sin prestandadivision till ett fristående elbilsmärke och volvos systerbolag Polestar har nu presenterat sin första elbil – Polestar 2 med en räckvidd på 50 mil enligt den nya, strängare körcykeln WLTP.

Bilen är fullmatad med den senaste tekniken och har två motorer som ger 408 hästkrafter och blir således en tuff konkurrent till Tesla Model 3.

Under karossen sitter ett batteri med 78 kWh starkt batteri som strömförsörjer de två  elmotorerna, en på vardera axel, och som ger drift på alla fyra hjul. Därmed klarar Polestar 2 att ta sig från 0 till 100 på mindre än fem sekunder.

Polestar 2 är byggd  på den modulära plattformen som Volvo kallar CMA,  samma grund som XC40 bygger på.

Med Polestar 2 startar Volvo också upp sitt samarbete med Google på allvar. Det innebär att den uppkopplade tekniken bygger på operativsystemet Android med appar, kartor, röststyrning och andra assistanssystem från google.

Precis som i Tesla Model S är förarmiljön centrerad kring en stor, stående skärm i mittkonsolen.  I kupén finns det plats för fem och det bakre bagageutrymmet rymmer 404 liter och det under motorhuven rymmer 34 liter.

 

Tillverkaren meddelar att priset på instegsmodellen  börjar på 39 900 euro, vilket motsvarar ca 420 000 kronor. Vid lanseringen kommer det dock enbart att finnas en mer välutrustad version prissatt till cirka 632 000 kronor.

Man ska också kunna prenumerera på Polestar 2 till en fast månadskostnad. Produktionen startar  i Kina under 2020.  Utöver landet där den byggs kommer modellen även att säljas i USA, Kanada, Belgien, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige och Storbritannien.

Leave a Reply