fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Världens 15 fulaste bilar

By • Nov 15th, 2018 • Category: Bil

15. 2004 Covini C6W
Covini C6W må vara snabb med sina 6 hjul och 400 hästkrafter men snygg var den inte.

14. Marcos Mantis
Denna Marcos Mantis  från 1968 var den enda bilen i sitt slag och tur var väl det.
1961 såg denna bil världens ljus och den är inte bara ful utan har också en värdelös aerodynamik.

13. Troll Sportcoupé
Troll Plastik & Bilindustri från Norge gjorde ett försök att bygga en bil i fiberglas. Materialet är lätt och rostbeständigt. Men utseendet har lite att önska. Bilen tillverkades endast mellan åren 1956 – 1958.

 

12. Hyundai Tiburon
Hyundai Tiburon eller Hyundai Coupe som den kallades i Europa fick sitt ursprungliga namn från det spanska ordet för haj – Tiburon. Och den kanske ser ut lite som en haj. En ful haj.

11. Stutz Blackhawk
Stutz Blackhawk började produceras år 1972 och var  19 fot ( nästan 6 meter) lång. Vissa, t.ex. Elvis Pressley älskade den. Med ett pris på motsvarande över $120,000 så får man nog ändå säga att de flesta miljonärer antagligen hellre skulle välja en annan bil.

10. PT Cruiser
Chrysler är en relativt känd biltillverkare men med denna PT Cruiser håller nog de flesta med om att de inte lyckats helt med designen.

9. Brubaker Box
Kanske funktionell men inte vacker är denna låda på hjul.

8. Reliant Robin
Reliant Robin ser ut som en korsning mellan en bil, en båt och en motorcykel. Bilen som var gjord i fiberglas började tillverkas 1973 och  var till sitt utseende relativt populär under en period.

7. 2010 Veritas RS III
När Vermot AG beslutade sig för att göra en comeback år 2010 hade de itne varit aktiva inom bilindustrin på 60 år. 2010 Veritas RS III blev resultatet av comebacken och det verkar som de tappat lite under de 60 åren av frånvaro på marknaden.

6. Nissan Cube
Lastutrymme är inte allt. Det kan vara en bra ide att tänka lite på utseende och aerodynamik också. Nissan Cube började produceras 1998 och hittar trots sitt utseende sina köpare.

5. Weber Sportscars aka ‘Faster One’
Webers sportbil fick smeknamnet “Faster One”. Kanske “the ugly one” hade passat bättre för denna bil  som ser ut som en tonåring med tandställning och som tillverkades år 2008.

4. Panoz Abruzzi ‘Spirit of Le Mans’
Panoz Abruzzi ‘Spirit of Le Mans’ som kostade £330,000 planerades i en upplaga på 81 st men det tillverkades aldrig fler än denna prototyp och det kanske var lika bra det.

3. Citroën Ami
Citroën Ami började tillverkas år 1961 och har varken utseendet eller aerodynamiken med sig.

2. Fiat multipla
Fiat multipla började produceras 1998 och även om utseendet förbättrades lite med åren så fick det räcka år 2010 och modellen slutade tillverkas.

1. Aurora
Historien bakom aurora är att en präst år 1957 reflekterade över hur många som dog av bilolyckor och ville bygga världens säkraste bil. Kanske han istället lyckades med att bygga världens fulaste bil

One Response »

  1. […] Världens 15 fulaste bilar […]

Leave a Reply