fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Unicat MD77h – Husbilen som tar dig bort från civilisationen

By • Aug 25th, 2017 • Category: Husbil

Unicat MD77h är husbilen som ser ut som en lastbil och fungerar lika bra på semestern, för dig som vill resa långt bort från civilisationen eller om det blir en katastrof och du behöver ta dig i skydd med ett s.k. breakout veichle. Tanken är på hela 1.050-liter diesel så man klarar sig ett tag på egen hand.

Unicat MD77H är grundad på ett chassi från MAN TGS 6×6 och har drivning på alla sex hjulen, samt har utväxling och differentialspärrar så den klarar sig bra även i terrängen.

Med 1.050 liters dieseltank och ännu större vattentank, tvättmaskin och elverk ombord blir du helt oberoende av all civilisation under ett bra tag.

Och skulle det uppstå problem i terrängen finns plats för en motorcykel (och extra 125-literstank för bränslet) tillgänglig för mer krävande äventyr.

Euro 5-dieselmotorn under hytten är på 540 hästkrafter och är kopplad till en 12-växlad Tipmatic från ZF.  20-tumsdäcken har däcktryckskontroll och tryckluft som automatiskt ser till att hålla däcken rätt pumpade.

Bilen har en 12-växlad ZF-låda. Förarhytt och bo-delen är anslutna med bälgar som jämnar ut chassirörelser.

För ökad komfort i tuff terräng sitter både förare och passagerare på luftfjädrade läderstolar. Extra ljud- och värmeisolering av förarhytten håller både oljud och extremkyla ute.

Unicat sörjer själv för elektricitet: Solpanelerna på taket ger upp till 1,92 kW. Om solen uteblir hjälper ett trecylindrigt diesel-aggregat till med 10,7 kW. Var och en av de fyra vattentankarna har egen pump, och bilen rymmer totalt 1.170 liter färskvatten. Gråvattentank (245 liter) och den 140 liter stora toatanken är frostskyddade.

För att skapa ett behagligt klimat består ytterväggarna av sex centimeter yttervägg i glasfiber samt isolering i polyuretanskum. Här finns också ett vattenburet värmesystem med 5 kW effekt och två klimatanläggningar om vardera 2,4 kW. Golvet i badavdelningen är uppvärmt, samma sak gäller enkelsängarna i aktern.

Till vänster om ingången finns köket, till höger en rund sittgrupp – en vanlig lösning i husbilar. Mindre vanligt är ett utomhuskök med induktionsplatta och teppanyaki-platta. Köket inne i husbilen förfogar över två keramiska kokplattor, kaffemaskin, ugn och ett 284-liters kylskåp med 27-liters frysfack.

Koppar, tallrikar och andra köksredskap är inbäddade i sina lådor så att inte ens tuff terrängkörning ska få dem att glida omkring, skramla eller gå sönder.

Unicat lämnar inte ut några priser men det lär handla om ca 10 miljoner kronor.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /storage/content/83/166583/fordonswebb.se/public_html/wp-content/themes/mimbo2.2/comments.php on line 73