fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Elcykeln årets julklapp 2017

By • Nov 22nd, 2017 • Category: Cykel
HUI Research utsåg elcykeln till årets julklapp 2017.
motiveringen löd “elcykeln speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt önskan att vara fri, flexibel och stundtals bekväm”.

Med ett pris på  runt 10 000 kronor och uppåt innebär valet av elcykeln att det är den hittills kostsammaste prylen av de prylar som blivit usedda till årets julklapp. Dock man man med regeringens föreslagna återbetalningspremie för elcyklar kan man räkna med att kunna få tillbaka en del av kostnaden.
I regeringens budgetförslag för 2018 föreslås nämligen en premie för elcyklar som en stor del i en klimatsatsning och man har gått ut med att om förslaget blir av kommer de att gälla från den dagen föreslaget blev offenligt i oktober 2017. Det kan innebära att staten står för en fjärdedel av kostnaden för elcyklar, men max 10 000 kronor per elcykel.

Och elcykeln är redan populär. Mer än var tionde cykel som säljs i Sverige i dag är en elcykel. 2016 såldes 45 000 elcyklar i Sverige och under 2017 har försäljningen ökat med mer än 50 procent.

 Köp din elcykel här

Leave a Reply