fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Juniorlandslaget i hockey flyger till USA

By • Dec 17th, 2017 • Category: Flyg

 

I december flyger  juniorkronorna till USA för att delta i Världsmästerskapet i juniorhockey. Följ allt om turneringen på vmhockey.se/jvm USA är ju ett speciellt land när det gäller hockey. Dels för att proffs-hockey är så stort i USA och flera svenskar har spelat på på proffsnivå i USA men även för att det har varit många spännande turneringar som utkämpats i USA.

Och vem minns inte fotbolls-VM 94 när Hans Thomas “Orup” Eriksson tillsammans med Anders Glenmark och Niklas Strömstedt med gruppen GES  spelade in singeln “När vi gräver guld i USA”.

 

En annan sport. Ett annat landslag och en annan åldergrupp, men kanske är det juniorkronornas tur att gräva guld i USA nu och vi kan alla stämma in i de kända tonerna från 1994:

“Vi hör en röst som kallar
Den säger: Vi är äntligen på väg
Den säger: Det är dags att ge sig av
Genom luft och över hav

Till alla dom som korsat atlanten
Visat att det går
Världen tittar på
Ändå från New Delhi till Moskva
När vi gräver guld i USA”

Och själva resan i sig blir säkert en upplevelse för juniorhockeylandslaget. Att som trupp göra en sådan flygning. Ofta reser man ju i buss när man som lag ska ut på kortare turneringar, men att göra en sådan lång flygning med hela juniortruppen blir ett äventyr i sig.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /storage/content/83/166583/fordonswebb.se/public_html/wp-content/themes/mimbo2.2/comments.php on line 73