fordonswebb – ditt åk på webben

Bil, MC, Scooter, Moped, Husbil, Husvagn. Tillbehör, reparationer och transport.

Ekonomisk ersättning om flyget är försenat

By • Nov 12th, 2019 • Category: Flyg

Att bli försenad på flygresan är ofta jobbigt. Men flygbolagen brukar vara duktiga på att ordna med nya anslutningar och även med mat och vid behov extra logi. Om man reser inom EU har man också möjligheter att få ekonomisk ersättning för försenade flyg. Visserligen kan flygbolagen hävda “force majour” d.v.s. att förseningen orsakats av en extraordinär omständighet som de inte haft någon möjlighet att påverka, vilket de ofta gör, men i många fall är inte detta undantag giltigt och man har rätt till ersättningen även om flygbolaget hävdar något annat.

Den som vill göra det lätt för sig kan ta hjälp av tjänsten Flyghjälp. Flyghjälp hjälper flygpassagerare med att säkra ekonomisk kompensation för flygförseningar, cancellerade flyg och överbokningar. De är experter på områdets juridik och står för kommunikationen med flygsällskapen, som ofta är restrektiva med att utbetala kompensation.

Reser man inom EU är man berättigad upp till 6 000 kr i kompensation, om ens flygavgång har blivit cancellerad, överbokad eller försenad mer än 3 timmar vid ankomst.

Börja här

 

 

<script type=”text/javascript” id=”9vjhvlfr39_6_648″>
(function() {
var e=document.createElement(‘script’);
e.src=’https://graphics.adrecord.com/9vjhvlfr39_6_648.js’;
var s=document.getElementsByTagName(‘body’)[0]; s.appendChild(e);
})();
</script>

 

Leave a Reply